Последиците от Brexit върху външната политика и политиката на сигурност в

...
Последиците от Brexit върху външната политика и политиката на сигурност в
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Драмата Brexit е горчив урок за популистите

Последиците от Brexit върху външната политика и политиката на сигурност в Европейски Съюз няма да бъдат толкоз пагубни, колкото в други области на съдействие, съобщи ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен в изявление за „ Шпигел “.
" По-специално във външната политика и политиките за сигурност последствията от Brexit няма да бъдат толкоз съществени. За разлика от други области, британците бяха доста сдържани в цялостната си политика за сигурност и блокираха прочут прогрес в границите на Европейски Съюз ", сподели Фон дер Лайен.
Тя добави, че в тази връзка основаването на европейски съюз за защита „ можеше да бъде стартирано едвам след референдума за Brexit “.
„ И от двете страни има блян към тясно съдействие “, съобщи Фон дер Лайен.
По-рано английският министър председател Борис Джонсън още веднъж показа законопроекта за Brexit в Народното събрание, като предложи излизане от Европейски Съюз на 31 януари 2020 година и отвод за удължение на преходния интервал. Според гласуването английският парламент поддържа законопроекта за Brexitна второ четене.
Очаква се окончателното гласоподаване в двете камари и приемането на кралска глоба по законопроекта да се състои през януари. Ако Англия напусне Европейски Съюз на 31 януари, преходният интервал ще продължи до края на 2020-а.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР